Winkelcentrum Dukenburg

De tweede huiskamer

Het winkelcentrum Dukenburg heeft zoals bijna elk winkelcentrum last van toenemende leegstand. Ons is gevraagd te kijken naar simpele ingrepen die de kwaliteit van het winkelcentrum kunnen verbeteren. Op dit moment oogt het winkelcentrum vrij somber en het kleurgebruik bestaat uit veel grijstinten. Het materiaal aan de buitenkant bestaat over het algemeen uit staalplaat, dat zorgt voor een vrij kille sfeer.

Een ander probleem is dat de ingangen niet duidelijk herkenbaar zijn als ingangen. Ze zijn veelal naar achteren ‘weggedrukt’en ogen rommelig, omdat er vaak veel fietsen en brommers voor staan. Ook de bestrating en het aanwezige straatmeubilair dragen bij aan deze sfeer en veroorzaken een tamelijk onoverzichtelijk geheel.

Daarnaast is ook binnen het winkelcentrum is behoefte aan verbetering. Uit eerder onderzoek blijkt dat er behoefte is aan zitgelegenheid, duidelijkere routing en de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Doordat het winkelcentrum in de loop der jaren steeds verder is uitgebreid is dit ten koste gegaan van de logica in de routing.

Het ontwerp dat we maakte gaat uit van een aantrekkelijker winkelcentrum door op een aantal strategische plaatsen de verblijfskwaliteit te verbeteren. Deze ontmoetingsplaatsen krijgen een tweede huiskamer gevoel en passen in een langere termijn strategie om de kwaliteit van het winkelcentrum nog verder te vergroten.

Samen met:
Winkelcentrum Dukenburg
Locatie:
Nijmegen
Winkelcentrum dukenburg
Winkelcentrum Dukenburg plein

Terug naar het overzicht

Alle opdrachten